torsdag 4. juni 2009



Her er jeg og min romvenninne på restaurant. Hun heter Johanna Runarsdottir og kommer fra Island. Kjekk dame med godt humør!

Torsdag 4.juni 2009


Hei hei!
I dag har vi vært tilstede i workers group hvor de kaller hverandre "brothers and sisters". Problemstillinger fra flere land kommer frem på temaet "likestilling". Her heter det "Gender of equality" committee. Notatene mine blir delvis på engelsk og delvis på norsk. Man blir jo helt språkforvirret her. I vår Geneveskolegruppe snakker vi "svorsk" altså skandinavisk og forøvrig går diskusjonene på engelsk, fransk og spansk.
Nå har vi nettopp hatt lunsj sammen med den norske delegasjonen i workers group. Da har vi fått litt bedre innføring i hvordan det hele foregår.
Vi prøver å jobbe sammen i gruppen om det temaet vi har valgt, men det er vanskelig å avgrense oppgaven og så har alle lyst til å lytte til de ulike møtene som foregår i FN- bygget. Men nå er vi i ILO bygget som ligger et lite stykke ifra FN. Her foregår det også spennende møter. F.eks. i "Committee on the Application of standards". her diskuterer de saker fra de landnene som bryter konvensjonene om Decent work, altså de verste i verden. Der kommer de til å forlange noen av landene inn på teppet for å forklare seg om dårlige tilstander i deres land hvor de blir bedt om å forklare hva det har gjort og kommer til å gjøre for å få slutt på f.eks. drap på fagforeningsledere.
(Bilde: noen av mine kollegaer som er bekymret for om de kommer inn i ILO bygningen uten slips og uten nylonstrømper).