mandag 8. juni 2009


Generaldirektøren i ILO varsler at finanskrisen kun kan hånteres med suksess, ved samarbeid med alle parter i arbeidslivet. Han mener det egentlig er en JOBB-Krise, hvor utfordringene står

i kø. Men hvis man skal ha håp om å komme ut av denne krisen som verdensamfunnet befinner seg i nå, er det utrolig viktig at myndigheter, arbeidsgivere og arbeidstakere arbeider sammen mot det samme målet.

http://www.ilo.org/global/About_the_ILO/Media_and_public_information/Press_releases/lang--en/WCMS_107548/index.htm

Litt fra de siste dager




Vi har hatt så tett program den siste tiden, at jeg har ikke hatt tid til å skrive. Valget står noen ganger mellom å skrive eller å sove! - lese artikler, renskrive på oppgaven eller være sosial..! Det er jo veldig fristende å delta på alt det spennende som foregår. Dermed blir det liten tid til å sitte alene med blogg og bilder!
Vi har hatt noen gode foredrag av personer som jobber fast her i ILO, Magnus Berge i ACTRAV (ACTivity/TRAvaillèr fagforeningskontoret i ILO) og Lars Johannessen i IPEC (International Programme for Elimination of Childlabour). Det var noen fantastiske foredrag. Temaene barnearbeid, fagbevegelsen, decent work og likestilling henger veldig tett sammen. Magnus Berge snakket om prosjekter hvor man f.eks. i Brasil har klart å redusere bruken av barnearbeid betraktelig. Han sier også at man kan ikke vise til noe system som har avskaffet barnearbeid uten at fagbevegelsen har vært aktivt tilstede. Mange steder i verden er det et alvorlig problem med barnearbeid.
Fattigdomsfella: jo flere barn - sikkerhet til de eldre- arbeidslivet tilbyr barn jobb (minimal lønn)- barn kommer ikke i skole - fattigdommen går i arv/ mangel på utvikling- de må igjen få mange barn når de blir voksne (for å bli forsørget) -arbeidslivet tilbyr barna jobb (minimal lønn)............osv.osv.
Vi som er født i Norge har vunnet gull loddet!! Det er viktig at vi deltar i bekjempelsen av barnearbeid og bidrar til fattigdomsbekjempelse! LIFE WILL TEACH US, IF WE LET IT!