torsdag 11. juni 2009

Det handler om kontakter..!




Å skape nettverk kan gjøres på mange måter. Men når man får viktige folk på nært hold, er det viktig å "smi mens jernet er varmt"!
På en formell middag i går kveld, sammen med alle de nordiske delegatene i workers group, var vi også heldige å få med oss leder av UNIO; Anders Folkestad. Det var en god mulighet for oss som forrige uke var bekymret for om det ble streik hjemme i Norge, å få prate med Anders Folkestad om forhandlingene.
I dag har vi vært tilstede under en paneldebatt om :"Decent work - tools to counter the crisis Coherence and accountability forum", som Jonas Gahr Støre, vår egen Utenriksminister, hadde invitert til her i FN. Det var et oppfølgende møte fra en konferanse i september 2008, som ble arrangert i Oslo. Det handlet i hovedsak om hvordan man, i et globalt perspektiv, kan samarbeide best mulig for å håndtere finanskrisen. Et stort poeng for Jonas Gahr Støre er at nasjonene bør samarbeide med ILO og følge standardene i "Decent work", for å forhindre lignende kriser. Det går bl.a. ut på at alle er tjent med at arbeidstakere, arbeidsgivere og myndigheter SAMARBEIDER. Det er f.eks. feil svar på krisen å redusere lønnen til arbeidstakere i slike situasjoner.