onsdag 10. juni 2009

Noen bilder.

Pause i lobbyen. Her er folk fra hele verden.
Picknic i parken. Dorthe, Grethe og meg.

Slik sitter Johanna og meg i sene nattetimer og jobber med oppgaven og ellers prater på en blanding av norsk, islandsk, dansk og engelsk!


La Norvègienne på Place de Nation!



På vinsmaking lørdag 6.juni. Her står vi og vurderer smaken. Vi skulle jo spytte ut etter hver prøve, men gjorde vi det???.. Neei!




Møte med Iranske arbeidstakere.


I dag har vi hatt møte med Iranske arbeidstakere her i ILO byggningen. Det kom to representanter, hvor kun èn av dem kunne bitte litt engelsk. De svettet og stresset for de var visst ikke klar over at vi var en hel gruppe mennesker!! De hadde bare tenkt at de skulle svare på spørsmål, ikke fortelle hvordan fagforeningene fungerte i Iran. Etter noen få spørsmål, var de så usikre at de ringte til en av arbeidsgiverrepresentantene (!) for å kommunisere med oss. Han som da kom var en hyggelig mann som var veldig god i engelsk. Her er litt av spørsmålene og svarene:
Onsdag 10.juni 09Møte med workers gruppa fra Iran.The Nation Wide Higher assembly of Labour representatives.
-Hva er det viktigste saken å jobbe for i Iran? - Forbedre lønnen, hvert år prøver de å balansere lønnen sammen med myndighetene og arbeidsgivere.
-Mangel på kvinner i delegasjonen?- Kvinner stemmer ikke i valget, de kommer ikke frem. I Iran har de mange rådgivere som er kvinner……!
-Human rights, frihet for kvinner I arbeidslivet, religiøse og homofile personer. Hvordan jobber dere mot diskriminering I deres land? – De forstår ikke spørsmålet.
-Har dere en lang historie for arbeiderbevegelse i Iran? En av organisasjonene startet for 6 måneder siden og den andre startet for ca. 30 år siden.I vår kultur har kvinner og menn ulike oppgaver og forskjellig arbeidsmarked.
-Har dere streikerett? Kanskje det høres rart ut, men hvis du søker gjennom systemet kan man få streike.
-Hvordan har transportarbeiderne det i Iran? Demonstrerer de imot lovene, bryter de loven. Da kan de puttes i fengsel. (Det ble referert til en sak hvor en transportarbeider ble fengslet og spørsmål om hvorfor.)
-Hvorfor kommer det ikke kvinner fra Iran til denne konferansen? Vi sliter med å få dem med. Hvis kvinner selv hadde stått litt mer på, hadde vi hatt mulighet til å få flere kvinner på barrierene.
-Har Iran kollektive forhandlinger og tariffavtaler? Nei, bare Individuelle kontrakter – ikke kollektive avtaler.